top of page

טיפול רגשי וייעוץ פסיכותרפי במקום העבודה

EAP-Employee Assistance Program

פסיכותרפיה בארגון – ליווי עובדים בזמני משבר

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים פונים לטיפול רגשי ומפיקים סיפוק והצלחה בהגשמת מטרותיהם ושיפור איכות חייהם.

הפסיכותרפיה מסייעת לרבים למנוע הידרדרות של מצב נפשי או לזהות מראש קשיים עתידיים שעלולים להגביל את אושרם והתפתחותם האישית.

שיתוף פעולה בין ארגונים לבין פסיכותרפיסט חיצוני עשוי להוות מרכיב משמעותי בסיוע לתחושת ה Well-Being של העובדים בחייהם הפרטיים בכלל ובמקום העבודה בפרט.

שיתוף פעולה זה מהווה משאב מקצועי שארגונים מעמידים לרשות עובדיהם את האפשרות לפנות לטיפול מוגבל בזמן, והוא מספק תמיכה לעובדים בכל המגזרים ובכל סביבות העבודה.

זהו מתן אפשרות לעובדים לקבל גישה לליווי פסיכותרפי ממוקד סביב צורך מסויים, תוך דגש על חיזוק ושיפור יכולת האדם עם משימות עכשוויות ועתידיות.

השירות ניתן לעובדים בחינם או בהשתתפות כספית עצמית נמוכה, דיסקרטי, וניתן לראותו כחלק מהאחריות של המעסיק לחוויית ורווחת העובדים.

הכשרה, אחריות ומיומנות

אני עוסקת בשירות של יעוץ וליווי פסיכותרפי במקומות עבודה

השילוב הייחודי של היכרות מעמיקה של ארגונים, הסוגיות והלחצים המאפיינים אותם ותהליך הפסיכותרפיה  הממוקד באדם עצמו, מניבים תהליכים חיוביים ומלאי משמעות.

מתוך ניסיוני והרקע עתיר השנים בעבודה בארגונים, בתחומי משאבי אנוש וייעוץ ארגוני ומתוך ההכשרה בלימודי פסיכותרפיה, יש לי ​​נקודת מבט ומומחיות בקשר מול שני הלקוחות - העובדים אשר מקבלים את הייעוץ, והארגון כלקוח היקפי.

יש לי את היכולת הייחודית להבין מצד אחד את ההקשר הארגוני, כיצד ארגונים עובדים והיכרות עם סביבות עבודה מגוונות, ומצד שני, בהיבט הטיפולי, אני מכירה את מגוון הבעיות שעובדים מתמודדים עימן ובהתאמה מציעה דרכים מתאימות לליווי.

אני רשומה בפנקס אגודת הפסיכותרפיסטים הרב תחומיים ולפיכך מחוייבת למסגרת האתית המוערכת של האגודה, וכפופה לנוהל ההתנהלות המקצועי שלה.

 

* בעלת ביטוח אחריות מקצועית המתאים למטפלים רגשיים.

תהליך הליווי

תהליך הליווי הפסיכותרפי מהווה מעין "תיבת תהודה" לעובדים, נותן להם מקום בטוח לדבר על נושאים שמטרידים אותם, ומאפשר להם למצוא פתרונות בעצמם לבעיות, או לפתח דרכים טובות יותר לניהול קונפליקטים ומצבי משבר בחייהם.

לא מדובר על מתן עצות, אלא על מתן כלים לא שיפוטיים, אמפתיים ונגישים כדי לאפשר להם למצוא דרך קדימה.

הטיפול מבוסס על המודל של פרופ' ג'יימס מאן, פסיכואנליטיקאי, לטיפול דינמי מוגבל בזמן שפתח צוהר לטיפול קצר מועד בשילוב שינוי ארוך טווח.

הרחבה ופירוט על המודל ניתן יהיה לקרוא בקרוב בבלוג.

 

תהליך הליווי במקום העבודה הוא קצר טווח, 6-12 מפגשים של שעה. אלו מפגשים אישיים (1:1), נושאים אופי אינטגרטיבי ומרוכזים באדם ובקונפליקט הנוכחי עימו הוא מתמודד. מאחר ומדובר בתהליך קצר, האלמנט המשמעותי ביותר הוא איכות הקשר של המטפל-לקוח, כאשר האמון  והפתיחות מסייעים להצלחה מיטבית של התהליך.

בעוד שטיפול ממושך מכוון לקראת תהליך של שינוי אישיותי מבני וכוללני, הטיפול הקצר שם לעצמו כמטרה רצון לערוך שינוי בעמדות הרגשיות כלפי סוגייה אחת קריטית וחשובה. אמנם, קשה לשנות דפוסים ישנים אבל זה לגמרי אפשרי לעצב הרגלים חדשים או התבוננות אחרת על המציאות.

My Approach

איך זה עובד?

טיפול רגשי וייעוץ פסיכותרפי מתאים לאנשים בכל סביבות העבודה, בארגונים בכל מגזר ובכל גודל.

ישנה אפשרות לקיים את המפגשים בשיחות פנים אל פנים במשרדי הארגון / בקליניקה ברעננה / ב On-Line בשיחות וידאו.

הזמינות והגמישות בזמני המפגש והמיקום הופכים את שירות הפסיכותרפיה במקום העבודה לאופציה אטרקטיבית עבור מעסיקים ועובדים רבים.

התהליך יתקיים רק אם לעובד יש מוטיבציה להתחיל אותו, לכן, אין להשתמש בו כדרישה מותנית להמשך העסקה, קידום או כחלק מתהליך משמעתי.

קיימות 2 אפשרויות להתקשרות:

1.    הפניית עובדים ספציפיים סביב נושאים מסויימים, ביוזמה של הארגון   

2.    העמדת השירות לכלל העובדים, כך שיוכלו לפנות לטיפול לפי הצורך (בתיאום עם נציג הארגון)   

התהליך מתקיים בצמוד לנציגי משאבי אנוש אשר לרוב הם הגורם שמפנה את העובדים.

מן העבר השני, יש ברשותי ניסיון וקשרים למוסדות בריאות שונים, כך שבמקרה הצורך ניתן להפנות את העובדים לשירותי בריאות הנפש בקהילה (לדוג': פסיכיאטרים, מחלקת הרווחה וכו').

 

סוגיות נפוצות בליווי רגשי בארגונים

לאנשים יש רצון וצורך להגשים את היכולות והמיומנויות שלהם בעולם העבודה. יחד עם זאת אירועים ומשברים שונים משפיעים לאורך החיים על יכולת המימוש שלהם. קושי של משברי חיים משפיעה על היכולת לתפקד האופן מיטבי בעבודה ועלולה ליצור פגיעה בערך והדימוי העצמי של העובדים ולהוביל לתחושה של ירידה ברווחת החיים

הליווי הפסיכותרפי יוכל להיות סביב סוגיות הנוגעות ישירות לחיי העבודה של העובד כמו למשל: מתח, לחץ, שחיקה, עבודת יתר, התמודדות מורכבת עם עמיתים, מיצוי תפקיד, צומת בקריירה המקצועית, או סביב סוגיות אישיות כמו דיכאון, חרדות, בדידות, שכול ואובדן, קשיים בזוגיות ובמשפחה, שימוש לרעה בסמים או אלכוהול.

כל אלו יכולים להעסיק את המחשבה ולהסיח את הדעת מהעבודה ולכן הם סיבה טובה להפניית עובדים לייעוץ פסיכותרפי.

ישנן עדויות מחקריות רבות לכך שקיימת תשואה חיובית על ההשקעה בהפניית העובדים הזקוקים לטיפול רגשי ושהתמיכה הרגשית יכולה לשפר את תפקודם ולחסוך כסף לארגון בטווח הרחוק. שביעות הרצון של העובדים שפנו לטיפול גבוהה יותר וכמו כן של כלל העובדים שמעריכים את השקעת הארגון ואת האפשרות להסתייע בשירות.

ארגונים רבים מכירים יותר ויותר בצורך לספק סביבת עבודה בטוחה, ולכן מבחינה אנושית וכלכלית מומלץ לאפשר לעובדים גישה לשירות ליווי פסיכותרפי.

Liat-5.JPG

.

bottom of page